Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!

Nieuws

Caribische dag met exotische Parade op zaterdag 17 augustus!!

Artikel gepubliceerd op: 14-08-2019


De Caribische dag, zoals die vorig jaar tijdens de zaterdag van de Kermis werd georganiseerd door Stg De Gangmaokers, zal ook dit jaar doorgang vinden en wel a.s. zaterdag 17 augustus.

De Caribische Dag is de opvolger van het Kaais Zomercarnaval en wederom een multiculturele happening, met vooral veel muziek en show. Hoogtepunt van Kaais Zomercarnaval vormt de welbekende Parade. Deze meer dan exotische, swingende en passievolle stoet met prachtige danseressen en zinderende percussiebands die door de straten van Oosterhout trekt, zorgt ervoor dat u onmogelijk stil kunt blijven staan en moet u beslist zien!

Vanaf 14:00 uur vertrekt deze prachtige stoet op de Waterloostraat-Leijsenhoek en gaat via de Markt door de Kerkstraat naar Arendstraat, vervolgens langs de Heuvel en het Slotpark om uiteindelijk rond ca. 15:15 uur op het Slotjesveld (Kermisterrein) aan te komen. De uiterst fraai uitgedoste danseressen zijn daarbij een streling voor het oog en het zal moeilijk zijn om stil te blijven staan als u de opzwepende Zuid-Amerikaanse muziek hoort. Maar dat is nog niet het einde van De Parade: rond 16:30 uur zal deze spectaculaire stoet weer dansend en swingend de route vanaf het Slotjesveld terug langs de Heuvel, Arendstraat en de Kerkstraat teruggaan naar de Markt. Op de Markt zal vervolgens om ong. 18:00 uur een uitdagende showdown plaatsvinden tussen de verschillende Brassbands en Sambabands.

De Caribische dag start al om 13:00 op het podium op de Markt met DJ Pedro Estrella. Die gedurende de gehele dag tussen alle andere optredens van de salsaband Axioma, Ritmo Latino Salsa workshops en zanger Ditsko de dag om 22:30 uur op het podium zal afsluiten.

Vanaf 13:30 uur zal Sambaband LOOdS35 uit Tilburg de start inluiden van de vele optredens van maar liefst 7 Brassbands, 5 Sambabands en 5 individuele Carnavalsgroepen met ieder hun eigen creatie!

De bands komen uit alle windstreken: o.a. Dreamteam Showtime uit Rotterdam, The Rhythm Allstars Brassband uit Den Haag, Batala Netherlands uit Tilburg is weer van de partij, Outra Vez uit Nijmegen, Las Regaderas uit Valkenswaard.

Maar Stg De Gangmaokers heeft ook Raimo’s Connection uit Paramaribo / Suriname weten te contracteren. Alle bands verzorgen hun optredens op de Kermisroute Markt-Kerkstraat-Arendstraat-Heuvel-Slotpark-Slotlaan-Slotjesveld. Dus het gehele centrum van Oosterhout staat zaterdag 17 augustus in het teken van het Caribische carnaval zodat u de zomerse sferen nog even vast kunt houden en kunt genieten van het swingende multiculturele festival.

Ook aan de inwendige mens is gedacht: er zijn stands met Surinaams Food en Schaafijs en een stand met Vietnamese Loempia's.

Het volledige programma met alle informatie vind u op onze website: www.kaaiszomercarnaval.nl

Stg De Gangmaokers verwelkomt u graag op hun swingende multiculturele festival in het teken van het Caribische carnaval. Tot dan!


Terug naar het nieuwsoverzicht