Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!

Nieuws

Zomer in Oosterhout op 4 september

Artikel gepubliceerd op: 16-08-2016


We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk, dan wordt het toch nog zomer!
Zomer in Kaaiendonk, en wel op 4 september aanstaande.
Zomer in Kaaiendonk, dankzij het Kaais Zomercarnaval!

Overal wordt u er al weer op geattendeerd dankzij de sprankelende en kleurrijke posters van de hand van Maarten de Bruin, die al overal in de stad hangen. Op zondag 4 september aanstaande is het gelukkig weer zover! We hebben vorig jaar helaas een jaartje moeten overslaan, maar nu voor de zesde keer gaan we er weer voor! Een extra stimulans is het feit dat het Zomercarnaval nu op de culturele erfgoedlijst staat.

Samen met de vele vrijwilligers is Stg De Gangmaokers al maanden met hart en ziel bezig om ook dit jaar het bruisende, spectaculaire multiculturele feestje weer voor u te organiseren. Dus het wordt ZOMER op 4 september, zodat u zich weer heerlijk in zomerse sferen kunt onderdompelen in het swingende en warmbloedige Caribische feestje van het Kaais Zomercarnaval.

Op social media / Facebook is al een tipje van de sluier opgelicht over wat u allemaal kunt verwachten qua programma. Uiteraard niet meer weg te denken: onze ‘eigen’ DJ Cliff zal al vanaf het begin van de middag en tussen alle optredens door acte de présence geven. Verder treedt de allround band 2-Remember op, met hun brede repertoire vol dansbare, vrolijke en spetterende muziek. En we zijn heel blij dat ze naar Oosterhout komt: Alma Nieto, de Spaanse zangeres met Latin als haar specialiteit. Dan is er nog New Timeless; laat u verrassen door hun dynamische performance en kom genieten.

Op de Facebook-site van het Kaais Zomercarnaval wordt u op de hoogte gehouden van de programmering en verdere informatie.

Hart van deze multiculturele happening is ook dit jaar weer de Heuvel, waar een keur aan standhouders hun tropische waren aanbieden en culturele activiteiten tonen.

De Parade

Hoogtepunt van deze dag vormt natuurlijk De Parade. Deze meer dan exotische, swingende en passievolle stoet met prachtige danseressen en zinderende percussiebands zorgt ervoor dat u onmogelijk stil kunt blijven staan en moet u beslist zien! Eerst wordt deze dag spectaculair en geheel in stijl op de Heuvel geopend door de oogstrelende Queen omstreeks 13:30 uur.

Tussen de 30 en 35 groepen (waardoor De Gangmaokers niet onderdoen voor het Zomercarnaval in Rotterdam) zullen vervolgens acte de présence geven tijdens De Parade, die om ca 14:00 uur vanaf de Slotlaan vertrekt. De route die deze Parade gaat volgen, zal nog bekend worden gemaakt zodra deze definitief is. De Parade zal om ongeveer 16:15 uur weer terugkomen op de Heuvel voor de Grande Finale Parade . De Parade wordt uiteraard voorafgegaan door onze prachtige Queen. Zorg dat u dit niet mist.

Daarna gaat het feest 'gewoon' door en kunt u nog steeds onder het genot van een drankje genieten van diverse optredens.

De prijsuitreiking voor de deelnemers aan De Parade vind om ong. 18:30 uur plaats, maar dan is het zinderende feest nog steeds niet ten einde......

Bent u nieuwsgierig naar wat we allemaal nog meer in petto hebben, volg ons dan op onze website of op Facebook om op de hoogte te blijven en als eerste te weten wie, wat, waar en wanneer: www.kaaiszomercarnaval.nl

Wij hopen dat het bij u al begint te kriebelen om op 4 september samen met ons dit Caribische feestje te vieren. Het gehele evenement is gratis toegankelijk. Ook aan de kleintjes wordt gedacht.

Uiteraard gaat onze grote dank uit naar al onze sponsoren; zie daartoe ook onze Facebook-site.

Mocht u zelf ook persoonlijk een steentje bij willen dragen, dan bent u van harte welkom als vrijwilliger. We kunnen alle extra hulp nog heel goed gebruiken. Zie ook daarvoor onze website www.kaaiszomercarnaval.nl en meld u aan!

Want: vrijwilligers worden niet betaald; niet omdat ze waardeloos zijn, maar omdat ze ONBETAALBAAR zijn.

 


Terug naar het nieuwsoverzicht