Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!

Nieuws

Zomerse sferen op Kaais Zomercarnaval 4 september

Artikel gepubliceerd op: 29-08-2016


Eerder berichtten wij van Stg De Gangmaokers u al over hét feestje dat aanstaande zondag gevierd zal gaan worden in de binnenstad van Oosterhout (tijdens carnaval ‘Kaaiendonk’) en dat met name op de Heuvel. Nu heeft de gehele daginvulling met alles erop en eraan al definitieve vorm gekregen en zijn de vele vrijwilligers achter de schermen al volop bezig. Zo’n bruisende multiculturele dag vergt namelijk wel de nodige logistieke, programmatechnische en allerhande andere voorbereidingen, maar u hoeft daar niets meer aan te doen. U hoeft alleen maar naar de Heuvel / binnenstad van Oosterhout te komen om te genieten van bijvoorbeeld de prachtige Caribische danseressen, de opzwepende klanken van diverse brass-, samba-, salsa- en steelbands, of -heel spannend- van onze mystery guest…..

Maar laat u ook verleiden door het multiculturele aanbod van de standhouders, die u graag naar de Cariben laten meevoeren. Zij zullen u graag vertellen over hun culturele activiteiten en u laten meegenieten van hun tropische waren. Op de Heuvel begint het festijn al vanaf 12:00 uur met het eerste (maar zeker niet het laatste) optreden van DJ Cliff. Ook aan de kleintjes is gedacht; kinderen kunnen zich laten schminken en er is een gratis springkussen. En we hebben weer onze karikatuurtekenaar bereid gevonden die u op geheel eigen wijze vereeuwigd in een prachtig portret. U kunt -overal- gratis parkeren (m.u.v. parkeergarages) en voor de veiligheid is er tevens op de Heuvel horeca toezicht aanwezig.

Zomerse Parade

Hoogtepunt van deze dag blijft nog altijd De Parade, de meest exotische, swingende en passievolle stoet met prachtige danseressen, carnavalsgroepen en zinderende percussiebands die u echt gezien moet hebben. Zij voeren langs de gehele route een wervelende en bruisende show op; stilstaan lukt gewoonweg niet! Eerst wordt deze dag spectaculair en geheel in stijl op de Heuvel geopend door onze oogstrelende Queen omstreeks 13:30 uur. Zorg dat u er bij bent. Tussen de 35 en 40 groepen en individuelen zullen vervolgens acte de présence geven tijdens De Parade, die om ca 14:00 uur vanaf de Heuvel vertrekt. Vervolgens gaat de Parade via de Arendstraat, Keiweg, Schapendries (alwaar een horecavoorziening!), Kloosterstraat, Zandheuvel, Sint Vincentiusstraat, Leijsenhoek, om dan, via een nieuw stukje in de route, door de Mathildastraat, en weer via de Keiweg en Arendstraat om ongeveer 16:00 uur weer terug te komen op de Heuvel voor de Grande Finale Parade.

Tijdens de Parade zelf, maar zeker ook daarna kunt u op de Heuvel nog steeds, onder het genot van een drankje, genieten van swingende Caribische muziek.

De prijsuitreiking voor de deelnemers aan De Parade vindt om ong. 18:30 uur plaats, maar dan is het zinderende feest nog steeds niet ten einde....

Zomers programma met DJ Cliff, Alma Nieto, 2-Remember, New Timeless en Mystery Guest!

Onze ‘eigen’ DJ Cliff zal al vanaf het begin van de middag en tussen alle optredens door zomerse klanken over u uitstrooien. Eveneens tussen de diverse optredens door treedt de allround band 2-Remember op, met hun brede repertoire vol dansbare, vrolijke en spetterende muziek. En dan niet te missen: Alma Nieto, de Spaanse zangeres met Latin als haar specialiteit. Alleen al voor haar is het de moeite waard om naar de Heuvel te komen! Ook hebben we New Timeless; kom genieten van hun dynamische performance.

Uitsmijter van de dag vormt onze Mystery Guest, waarvan we nu alleen nog maar verklappen dat deze zeer zomerse muziek ten gehore zal brengen. Deze publiekstrekker zal na de prijsuitreiking het publiek uit zijn dak proberen te laten gaan.

Volg ons op social media / Facebook; daar zal het gehele programma met de exacte tijden van alle optredens te vinden zijn (mocht u voor een specifiek optreden willen komen). Maar liever zien we u met familie en vrienden de gehele dag, samen met ons, genieten van dit spectaculaire multiculturele feestje en laat u zich komende zondag 4 september onderdompelen in de swingende en warmbloedige Caribische sfeer van het Kaais Zomercarnaval. Wij verwachten u!

O ja: het gehele evenement is gratis toegankelijk.

Voor nog meer informatie: volg ons dan op onze website of op Facebook om op de hoogte te blijven of bezoek www.kaaiszomercarnaval.nl

Rest ons om hier nogmaals al onze vrijwilligers ontzettend te bedanken voor hun tomeloze en belangeloze inzet om dit feestje gezamenlijk neer te kunnen zetten en voor u mogelijk te maken.


Terug naar het nieuwsoverzicht