Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!

Nieuws

Zonnig Kaais Zomercarnaval 4 september

Artikel gepubliceerd op: 05-09-2016


In eerste instantie leek het er in de verste verte niet op dat de weergoden de beloofde zomerse sferen op de zesde editie van het Kaais Zomercarnaval zouden brengen. Afgelopen zondag 4 september begon troosteloos en herfstachtig, niet écht wat je noemt tropisch en warmbloedig…

Maar… gaandeweg de ochtend, gedurende de vele voorbereidingen achter de schermen door onze fantastische vrijwilligers, die overal hard aan het werk waren, begon het er steeds meer op te lijken: de zon liet zich langzaamaan in alle glorie zien. En het leek er op dat dat ook meteen het sein voor het publiek was om massaal naar de Heuvel te komen om te genieten van al het moois dat het Kaais Zomercarnaval tot het feestje maakt dat het wederom is geworden. Vanaf 12:00 uur was het genieten, aan één stuk door. Van DJ Cliff tussen alle optredens door, van onze exotische Queen, van al die prachtige Caribische danseressen, van de geweldige carnavalsgroepen, van de opzwepende klanken van weergaloze brass-, samba-, salsa- en steelbands. Het was ook genieten bij alle standhouders met hun multiculturele aanbod aan tropische waren en lekkernijen. Het heeft menige uurtjes aan voorbereiding gekost om al dat lekkers klaar te maken. Het was genieten van onze presentatoren Gerard Oomen en Jeroen Vorspaget die met al hun kunde en wijsheid tussen de diverse optredens laveerden en met de nodige humor en kwinkslagen alles aan elkaar praatten. EN… het was genieten bij onze uitbater van de centrale bar op de Heuvel; de enthousiaste ondernemer(s) die zijn/haar nek durfde(n) uit te steken en het aandurfde(n) om een nog onbekend pilsener te introduceren en tot een succes te maken. Van Buuren vloeide rijkelijk en smeerde vele kelen. Heeft u het inmiddels ook al geproefd? Het was zelfs te proeven op het Schapendries; ook daar was een horecavoorziening (en eenmaal bekend doet goed voorbeeld goed volgen…)

Zomerse Parade

Voordat de Parade van start kon gaan, moest natuurlijk eerst de Queen bekend worden gemaakt door Theo Poortvliet, voorzitter van Stg De Gangmaokers, organisatie van dit Caribisch festijn, samen met alle, al eerder genoemde, onmisbare vrijwilligers. Queen Julia kreeg de sjerp omgehangen en mocht vervolgens het lint doorknippen, zodat de Parade werd geopend en kon beginnen. De bonte stoet toonde de meest exotische en bruisende show Caribische dansers, danseressen, carnavalsgroepen en percussiebands. Ze streden met verve om de eerste plaats bij de jury. De stoet bleef van het begin tot aan het einde met de Grande Finale Parade op de Heuvel één bont geheel. Ook de paraplu’s boven de Arendstraat dansten mee op het opzwepende ritme. Daarna werd het afwachten tot de prijsuitreiking wie bij de diverse onderdelen met de eerste prijs zou gaan strijken.

Om er enkele te noemen; Bij de Brassbands werd dat The Legendairs uit Den Haag en van de Steelbands Livesteelband.NL uit Amsterdam. Van de Carnavalsgroepen was het Sorpresa uit Tilburg die met de eerste prijs naar huis ging en van de Individuelen Venicia Cook uit Spijkenisse.

Publieksprijs van de Individuelen ging naar Sparklin Mix – Shurman uit Utrecht en van de Carnavalsgroepen naar Allegre i Kontentu uit Den Haag.

Uitsmijter van de dag

Dat werd na de prijsuitreiking de mystery guest, op social media al aangekondigd, en waar iedereen nog even lekker op zijn muziek los kon gaan. Natuurlijk onze ‘eigen’ Vinzzent, die met zijn ‘eigen’ vrolijke zomerse sound het publiek de dansvloer op weet te krijgen. Wel jammer van die wolken die toen net even een zomers regenbuitje over Oosterhout uitstrooiden. Maar iedereen bleef in zomerse sferen, tot en met het laatste optreden van 2-Remember, de allround band die ook de dansvloer vol weet te krijgen met hun dansbare, vrolijke en spetterende muziek. Het was genieten. Wij hopen dat ook u heeft genoten van het tropische feestje dat Kaais Zomercarnaval heet en hopelijk ook volgend jaar op de eerste zondag van september weer op het menu/de kalender zal staan.

 

Rest ons om hier nogmaals al onze vrijwilligers ontzettend te bedanken die met hun tomeloze en belangeloze inzet dit feestje wederom gezamenlijk mogelijk hebben gemaakt … Ja, het was helaas toch weer een volgende regenbui waarin al die vrijwilligers nog lang bezig waren om alle sporen van dit Kaais Zomercarnaval op de Heuvel weer ‘uit te wissen’. Graag tot volgend jaar op de eerste zondag in september.

 


Terug naar het nieuwsoverzicht